Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,50 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu - Editura Andreiana

Frumusetea si unicitatea Ortodoxiei este data de fericita imbinare dintre cult, arta, istorie si spiritualitate care sunt contopite intr-un tot armonios. Toate aceste elemente componente nu joaca prin sine un rol propriu, ci ele au menirea ca impreuna sa descopere prezenta nevazuta a lui Hristos din Biserica. Astfel, icoana si cantarea, inceteaza de a mai fi arte in sensul unei autoafirmari, ci teofanii care vorbesc despre universul transfigurat al vietii viitoare de care omul se poate impartasi inca din lumea acesta.

Cartea "Cultul divin si imaginea" este rodul incontestabil al unei munci stiintifice asidue, al unei vocatii si preocupari teologice remarcabile. Meritul autorului este acela de a fi incercat o analiza interdisciplinara a semnificatiei teologice a icoanei si a rolului ei in cultul Bisericii Ortodoxe. Autorul ne pune in fata o lucrare de Teologie liturgica si arta crestina, in care studiul icoanei este facut prin coroborarea informatiilor oferite de Mistica liturgica, Teologia dogmatica, de Istoria bisericeasca si de Teologia Patristica.

Cartea "Cultul divin si imaginea" atesta forta de sinteza si maturitatea teologica, capacitatea de a fructifica lecturi extinse si temeinice din Sfintii Parinti si teologii contemporani, dar si avantul tineresc si pasiunea autorului pentru traditia ortodoxa.

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 17 x 23,5 cm
Nr. pagini 404
Limba Romana
Cod 978-606-8106-83-0-I