Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Sfintii Parinti despre originile si destinul cosmosului si omului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfintii Parinti despre originile si destinul cosmosului si omului, autori Pr. Ioan Ica sr, Dr. Alexandros Kalomiros, Diac. Andrei Kuraev, Pr. Doru Costache - Editura Deisis

Cum se impaca relatarea biblica a creatiei cu teoriile stiintei despre aparitia si evolutia vietii pe Pamant? Cum se impaca bunatatea lui Dumnezeu cu existenta unui iad vesnic? Cum se impaca destinul spiritual ultim al omului si al lumii cu existenta materiei? In acest volum, dr. Alexandros Kalomiros, teolog si medic, ne ofera trei lecturi incitante avand drept tema:

1) referatul biblic al creatiei intr-o dubla exegeza: stiintific-naturala si profetic-hristologica;

2) natura ultima a iadului si raiului ca experiente cauzate de disponibilitatea spirituala a omului ale aceluiasi Rau de foc al Iubirii divine; si

3) adevaratul crestinism ca religie a mantuirii trupului, nu de trup.

Religie a Intruparii lui Dumnezeu si a indumnezeirii/invierii omului intreg, Ortodoxia face din crestinul ortodox un „materialist”, dar, in acelasi timp, omul cel mai duhovnicesc In doua excelente eseuri, diac. Andrei Kuraev si pr. Doru Costache, doi remarcabili tineri teologi ortodocsi din noua generatie, demonteaza inconsistenta „creationismului stiintific” opus prea facil evolutionismului materialist.

Dincolo de evolutionism si creationism, de materialism si spiritualism, de biologism si de angelism, Ortodoxia adevarata ofera reale deschideri unui dialog autentic intre stiinta si credinta. Intr-un context problematic — arata pr. Ioan Ica sr — in care transmiterea credintei crestine ortodoxe este o urgenta misionara, dar este serios pusa in criza nu numai de ideologii sau gnoze anticrestine, dar si de schematismul unui „crestinism” schizofrenic, deformat abuziv si crispat defensiv, eseurile din volumul de fata se pot constitui — nu in ultimul rand pentru preoti si profesorii de religie — intr-o binevenita terapie purificatoare a discursului catehetic si a pedagogiei religioase a Bisericii.

SPECIFICATII

An aparitie 2003
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 248
Limba Romana
Cod 973-9344-81-x