Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Guy FONTAINE | Cinci lectii despre Ortodoxie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Guy FONTAINE    |    Cinci lectii despre Ortodoxie

Editura Renasterea – Cluj-Napoca, 2017

Prefata de Parintele Boris BOBRINSKOY

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Traducere de Nicolae TURCAN

||||

Prefata – Ce poate aduce Ortodoxia in Occident/ e x t r a s

Sunt bucuros sa recomnad cititorilor din „Occident” (catolici sau ortodocsi de peste tot) lectura acestei lucrari a Parintelui Guy Fontaine. De la inceput m-am oprit asupra termenului de „Occident”, deoarece Ortodoxia nu este mai putin occidentala, decat orientala. Crestinii ortodocsi de pretutindeni vor citi cu interes si folos aceasta carte, caci Parintele Guy exprima cu claritate si profunzime aspectele esentiale ale Traditiei Ortodoxiei.

Ma opresc mai intai asupra termenului de „Ortodoxie”, implicand deopotriva doctrina si lauda, intr-o maniera inseparabila. Lauda si slavire prin cult, prin frumusetea si armonia cantului liturgic si a artei iconografice, si prin chemarea neincetata a numelui lui Iisus, numita Rugaciunea inimii.

De aceea toti credinciosii, barbati si femei, uniti intr-o neincetata lauda launtrica, participa la preotia universala a Bisericii. In timpul sfintirii euharistice si a invocarii Duhului Sfant peste darurile de paine  si vin, adunarea ecleziala in intregimea ei, barbati si femei, confirma de trei ori prin „Amin” (adica „asa sa fie”). Preotul nu este niciodata singur in celebrarea euharistiei, ci este strans unit cu poporul lui Dumnezeu, fara a-i uita pe ingeri si pe toti sfintii, impreuna cu care cantam Trisaghionul: „Sfant, Sfant, Sfant este Domnul Savaot...”

SPECIFICATII

An aparitie 2017