Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Rasaritul si Apusul: O istorie a scindarii crestinatatii. Din epoca apostolica pana la Sinodul de la Florenta

0 opinii / Scrie o opinie
  • 57,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Rasaritul si Apusul: O istorie a scindarii crestinatatii. Din epoca apostolica pana la Sinodul de la Florenta, de Henry Chadwick - Editura Doxologia 2017

Colectia Historia Christiana isi propune sa prezinte pagini din istoria urmarii lui Hristos si a misiunii crestine de-a lungul secolelor, explorand fapte (istorie factuala), idei (istorie intelectuala) si texte (traduceri de izvoare).

Colectia se adreseaza atat specialistilor, cat si studentilor si cititorilor instruiti, oferind volume care beneficiaza de ingrijire stiintifica.

La Sinodul de la Florenta, aproape ca fusese atins telul unirii, un tel totusi foarte dificil de realizat. Deciziile adoptate nu i-au favorizat deloc pe greci, intrucat, in cazul fiecarei chestiuni dezbatute, acestora li s-a cerut sa accepte pozitia latinilor. Se intelege de ce au plecat de la sinod cu sentimentul ca acesta nu facuse decat sa adanceasca schisma careia isi propusese sa ii puna capat. Pana in ziua de astazi, s-a intamplat rar ca istoricii ortodocsi ai Bisericii sa aprecieze ca tensiunile din 1054, care au dus la confruntarea dintre cardinalul Humbert si patriarhul ecumenic Mihail Cerularie, au constituit momentul cand comuniunea s-a destramat. Mai curand, acestia constata ca hotararile adoptate la Florenta sau pradarea Constantinopolului in 1204 au fost factorii care au facut ca sciziunea dintre Apusul latin si Rasaritul grec sa devina o stare permanenta.

Sursa: www.doxologia.ro

SPECIFICATII

Traducere Irina-Monica Bazon
An aparitie 2017
Coperta Cartonata
Dimensiuni 14,5 x 23 cm
Nr. pagini 416
Limba Romana
Cod 978-606-666-608-4