Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Invatatura despre indumnezeire in traditia patristica greaca

0 opinii / Scrie o opinie
  • 69,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Invatatura despre indumnezeire in traditia patristica greaca, Norman Russell - Editura Doxologia

Traducere: Dragoș Dasca

Lucrarea de fata, prima despre acest subiect dupa mai bine de saizeci de ani, prezinta istoria conceptului de indumnezeire de la nasterea sa ca metafora, in secolul al II-lea (cu radacini biblice), la maturizarea sa ca invatatura cu rol central in viata duhovniceasca a Bisericii Bizantine. in timp ce atrage atentia asupra bogatiei si diversitatii abordarilor patristice ale acestui subiect de la Irineu la Maxim Marturisitorul, Norman Russell ofera o prezentare pe larg a fundalului si contextului acestei doctrine, evidentiind totodata caracterul sau crestin distinct.

„Norman Russell se dovedeste un maestru in prezentarea subiectului […] El dezvaluie nu doar o buna intelegere a materialului in discutie, cat si cunoasterea lucrarilor patristice in domeniu.

Aceasta carte este o capodopera, un exemplu despre cum trebuie sa fie o discutie istorica despre dogma crestina: corecta in ceea ce priveste datele istorice si profunda din punct de vedere teologic”

Andrew Louth, The Times Higher Education Supplement

„Scopul si precizia acestei carti sunt mai presus de orice cuvant de lauda. Lucrarea de fata este un admirabil izvor de resurse.”

Anthony Meredith, The Journal of Theologial Research

Sursa: www.edituradoxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Cartonata
Dimensiuni
Nr. pagini 620
Limba Romana
Cod 978-606-666-372-4