Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Biserica Ortodoxa in dialogul ecumenic. Documente oficiale 1987-2006. Documenta Oecumenica 2.2

0 opinii / Scrie o opinie
  • 36,60 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Biserica Ortodoxa in dialogul ecumenic. Documente oficiale 1987-2006. Documenta Oecumenica 2.2, volum coordonat de Pr. dr. Stefan Tobler - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

Marturia intr-o lume secularizata

Misiunea Bisericii are dimensiuni cosmice. Scopul ei este acela de a imbratisa si de a reinnoi intreaga lume, de a da un continut nou unor moduri de viata vechi, de a accepta culturile locale si modalitatile lor de exprimare care nu contrazic credinta crestina, transformandu-le in mijloace de mantuire.

In primele secole ale existentei sale, Biserica a reusit sa schimbe fata ecumenismului, in ciuda rezistentei din partea lumii, care incerca sa conformeze Biserica siesi. Biserica a raspuns acestor tendinte de secularizare intrand in dialog cu filosofia greaca si cultura pagana, fapt ce a generat aparitia unei bogate literaturi teologice patristice, intensificarea elementelor ascetice ale vietii crestine din comunitatile si manastirile sale, ca noua forma de mucenicie, precum si extinderea si imbogatirea cultului sau. In limitele vietii liturgice, Biserica a sfintit lucrarile si talentele creative ale oamenilor in toate formele artei (literatura, arhitectura, pictura, muzica).

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 14 x 20 cm
Nr. pagini 514
Limba Romana
Cod 978-606-8602-24-0