Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Consens si disensiune in teologia protestanta contemporana: Concordia de la Leuenberg si Adordul bisericesc Meissen. Studia Oecumenica 1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 48,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Consens si disensiune in teologia protestanta contemporana: Concordia de la Leuenberg si Adordul bisericesc Meissen. Studia Oecumenica 1, Ciprian D. Burlacioiu - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

Lucrarea de fata isi propune sa prezinte in limba romana aceste doua realitati ale scenei ecumenice europene: Concordia Leuenberg si Acordul bisericesc Meissen. Pentru a servi cat mai bine acestui scop, este structurata in trei parti.

Prima parte este dedicata Concordiei Leuenberg. Intr-un prim capitol, se face o incursiune istorico-teologica  pentru a fi prezentat si lamurit contextul dialogului care a facut in cele din urma posibila o asemenea evolutie. Capitolul urmator prezinta in forma comentata textul Concordiei si procesul ei de receptare, legat in mare parte de adunarile generale ale Bisericilor comuniunii. 

In al treilea capitol, este analizat continutul notiunii de comuniune bisericeasca, fundamentala pentru intelegerea Concordiei si a structurii bisericesti intemeiate de ea.

A doua parte a lucrarii – capitolul patru – prezinta drumul formularii Acordului Meissen, ca mai apoi sa fie prezentat documentul insusi si evolutia pe care a determinat-o.

Partea a treia – capitolul cinci – cuprinde unele reflectii din punct de vedere ortodox pe marginea acestor documente si evenimente. Nu avem intentia de a aborda aici si a discuta exhaustiv toate aspectele istorice si teologice legate de tematica in discutie. S-a dorit mai mult semnalarea – chiar si sub o forma critica – a unor puncte de contact sau a unei anumite simetrii intre teologia ortodoxa si cea protestanta.

SPECIFICATII

An aparitie 2008
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 473
Limba Romana
Cod 978-973-739-625-9