Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Taina casatoriei in contextul deconstructivismului de Pr. Prof. Bassam Antonie NASSIF

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. Prof. Bassam Antonie NASSIF

Taina casatoriei in contextul deconstructivismului  - dialog intre antropologia ortodoxa si abordarile postmoderne 

Traducere de Ciprian Costin Apintilesei

Editura Basilica, 2023

 

Lucrarea „Taina căsătoriei în contextul deconstructivismului – Dialog între antropologia ortodoxă și abordările postmoderne” reprezintă teza de doctorat a părintelui profesor Bassam Antoine Nassif, susținută la Institutul Teologic „Sfântul Ioan Damaschin” din cadrul Universității din Balamand (Liban). În prezent, părintele este profesor asociat al acestei instituții și autorul mai multor lucrări, studii și articole publicate la edituri de renume mondial.

În lucrarea de față, autorul analizează ideile majore ale postmodernității și implicațiile lor asupra antropologiei. Părintele afirmă că lumea a intrat într-o nouă eră, marcată de schimbări, transformări și evoluții care fac din ea o „epocă a incertitudinii”.

În acest climat, „un amalgam de stimuli și evenimente promovează valori și tendințe false care derutează familiile”, subliniază autorul.

O problemă o reprezintă mentalitatea seculară care nu ține cont de nicio tradiție religioasă sau obicei social în privința căsătoriei și a familiei.

Înțelesul libertății a suferit, de asemenea, o transformare. Libertatea este văzută din ce în ce mai mult ca un „cod moral subiectiv și independent al fiecărui individ” prin care se urmărește scopul satisfacerii nevoilor individuale. Libertatea este percepută și ca emancipare față de orice tip de angajament.

Mass-media, dezvoltarea tehnologiei, precum și sistemele economice impuse de societatea bazată pe consum au un impact major asupra vieții de familie, menționează părintele profesor.

 

Sursa: cartibisericesti.ro