Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Preot Razvan Andrei IONESCU | Duhovnicie si stiinta in teologhisirea arhimandritului Sofronie Saharov

1 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Preot Razvan Andrei IONESCU    |    Duhovnicie si stiinta in teologhisirea arhimandritului Sofronie Saharov

Editura Apostolia, 2019

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului IOSIF, Arhiepiscop al Europei Occidentale, Mitropolit al Europei Occidentale si Meridionale

||||

1 Despre cunoastere. Investigare intelectuala si devenire existentiala/ e x t r a s

Motto: Sfintirea nu este un concept stiintific, ci fiintial.

Cunoasterea ne este esentiala pentru ca prin cunoastere devenim. Cum cunoastem? Sfantul Siluan Athonitul mentioneaza doua moduri posibile de cunoastere a existentei. Ucenicul sau, ahimandritul Sofronie, remarca diferentele care le pozitioneaza pe acestea antinomic din puctul de vedere al orientarii mintii. In timp ce este specific stiintelor sa propuna o investire a intelectului in exterior, sondand lumea inconjuratoare cu ajutorul aparatului tehnic destinat eficientizarii maxime a investigarii, devenirea teologica presupune retragerea in „camara inimii”, acolo unde Tatal ceresc vede in taina efortul omului de a se aduna launtric pentru intalnirea cu El, in rugaciune. Prima lucreaza in domeniul lui „ce”, sau eventual a lui „cine” abordat prin prisma a ”ce”, in timp ce a doua in domeniul lui „cine”. Una este cercetarea stiintifica prin care mintea condusa logic obliga natura sa se dezvaluie intelegerii conform unei anume paradigme – viziuni proiectate asupra lumii si altul este efortul duhovnicesc de incordare spre a ‚prinde” in viata ta ceea ce Dumnezeu Insusi doreste sa puna si care depaseste pe om ca putere de intelegere.

„Experienta crestina a comuniunii suprafiresti cu Dumnezeu depinde in chip esential de vointa Altuia si se distinge de caile intelectuale prin aceea ca e intotdeauna traita ca un har.”

SPECIFICATII

An aparitie 2019