Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Episcop Alexander GOLITZIN | Dionisie Areopagitul mistagogul – o lectura monahala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Episcop Alexander GOLITZIN    |    Dionisie Areopagitul mistagogul – o lectura monahala

DEISIS, Sibiu - 2015

Cu colaborarea pr. Bogdan G. BUCUR

Traducere de ieromonah Nectarie (DARABAN)

||||

Misterele - de la usi la altar, pp. 312 - 314/ e x t r a s

Sfintele taine ale Botezului, Euharistiei si Mirului ocupa atentia lui Dionisie in capitolele II-IV ale Ierarhiei Bisericesti. Aceste trei sfinte taine alcatuiesc un progres, incepand cu prozelitul din afara Bisericii si terminand cu meditatia asupra misterului altarului si, in inima acelui mister, la Iisus Hristos. Capitolele V si VI despre natura treptelor preotesti si ordinele laicilor urmeaza un tipar descendent derivand totodata din acelasi mister central in care isi au fiinta si spre care privesc ca spre telos-ul lor. Inca de la inceputul Ierarhiei Bisericesti Dionisie afirma ca acest mister este intregul scop al ierarhiei noastre. Ni s-a dat lucrarea sfanta a preotiei prin Iisus

ca sa ajungem mai aproape de fiintele de dincolo de noi [ingeri]... sa ne facem sfintiti si sfintitori, luminoformi, lucratori ai celor dumnezeiesti, desavarsiti si desavarsitori.

Prin sfintele Taine suntem chemati la incorporarea si conformarea cu Hristos. Ele sunt „misterele” Lui, reflectari ale „teurgiilor” Lui. „Ierarhia noastra” alcatuita pentru a ne conduce prin varietatea simbolurilor materiale la indumnezeire (theosis) si la izvorul ei in Iisus.

SPECIFICATII

Traducere Ieromonah Nectarie (Daraban)
An aparitie 2015
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 520
Limba Romana
Cod 978-606-740-005-2