Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Duc in altum. Iesiti in larg. O introducere in catehetica - Pr. Constantin Necula

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. Dr. Constantin NECULA  |  DUC IN ALTUM. IESITI IN LARG – O introducere in catehetica, Importanta catehezei in propovaduirea crestina

Editura Andreiana – Sibiu, 2014

Seria Catehetica

Editia a II-a

Apare cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu STREZA, Arhiepicopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

||||

Extras din Introducere

Nici un aspect al lucrarii Bisericii nu poate fi strain slujitorilor ei. Constructia lumii de azi, si dintotdeauna, dovedeste ca a vorbi despre Dumnezeu oamenilor trebuie sa inceapa prin a vorbi lui Dumnezeu despre oameni. Iar pentru aceasta este fundamental Harul Lui, cel care scoate din inima omului si suspinul rugaciunii si sfioasa marturisire a iubirii. De aceea cred ca lucrarea pe care o propun specialistilor in cateheza este mai ales o declaratie de dragoste a Catehezei, uitata sora a stiintelor comunicationale si teologice de astazi.

Vertijul lumii moderne, cu ecourile media ori valurile de informatie bruta, cooptata sangvin Internetului, mai face posibila marturisirea Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos? Din acest punct de vedere, cartea este exercitiul de memorie al unui proiect catehumenal singular: acela al Bisericii Ortodoxe Romane. Am asezat modelul romanesc in contextul proiectelor modulare catolic si protestant pentru a exemplifica actualitatea permanenta a culturii catehumenale romanesti. Pentru a descoperi celor care se complexeaza asupra Ortodoxiei lor romanesti si asupra ideii de Ortodoxie ca provincie obscura a europenismului cultural ca istoria catehezei romanesti le poate vindeca dramele de acest fel. Pentru ca structura pedagogic-pastorala pe care a propus-o Ortodoxia romaneasca, prin catehizarea credinciosilor sai, culturii romanesti si celei europene descopera nu doar competente similare cu cele universale, ci, pe alocuri, lucrari cu totul de exceptie. De aceea am insistat asupra Cateheticii Mitropolitului Andrei Saguna, care-si asteapta cu smerenie recunoasterea sfinteniei, spre slava lui Dumnezeu.

Insistenta pe modelul propus de Sibiul ortodox culturii teologice romanesti este fireasca. Descopar in fiecare clipa ce filon de bucurie duhovniceasca propune istoria academica a teologiei andreiane, cum numim de obicei cultura teologica legata de efortul Mitropolitului Andrei Saguna de a darui contemporanilor si urmasilor o biserica sobra si dinamica in cercetarea culturii teologice, in trairea vietii in Hristos.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 17 x 23,5 cm
Nr. pagini 327
Limba Romana
Cod 978-606-8602-29-5