Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Preotii Tai, Doamne, se vor imbraca intru Dreptate... Studii de Teologie Pastotala, predici si cuvantari vol IV

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Preotii Tai, Doamne, se vor imbraca intru Dreptate... Studii de Teologie Pastotala, predici si cuvantari vol IV, de Pr. prof. dr. Ene Braniste - Editura Andreiana

Deosebita si valoroasa activitate de propovaduire a Cuvantului dumnezeisc, implinita si tiparita, a Parintelui Braniste este curpinsa in urmatoarele patru parti ale acestui volum. Mai intai am asezat panegiricele, modele pentru astfel de cuvantari, inchinate cu predilectie la trei sfinti, apropiati sufletului sau, si anume: doua Sfantului Dimitrie Basarabov, unul Sfantului Nicolae si patru Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, „cel mai apropiat de vremea noastra, dintre cei opt sfinti romani canonizati pana acum de Sfantul Sinod al Bisericii noastre”. 

Urmaroarea parte cuprinde Predicile: la marile praznice (5) si la unele Duminici ale anului bisericesc (13). La acestea se adauga, in partea urmatoare a volumului si unele Predici tematice, cum ar fi cele rostite in Saptamana Sfintelor Patimiri sau la hramul Facultatii de Teologie (30 ianuarie). Din dorinta Parintelui Profesor de a lega intotdeauna partea practica de cea teoretica, iata ca descoperim si recenzii ale sale la lucrari de omiletica sai chiar Indrumari catre preoti privitoare la datoria si modul de a predica. 

IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-8602-09-7