Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Talcuirea Sfintei Liturghii de Preot Ilarion V. FELEA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Preot Ilarion V. FELEA

Talcuirea Sfintei Liturghii

Editura Fundatia Iustin Parvu, 2012

Pret 17,00 Lei

 

Extras Marturii despre Parintele Ilarion V. Felea

Mitropolitul Bartolomeu Anania:

„Ceea ce il apropie pe Felea de Sfantul Ioan (pe care, dupa toate probabilitatile, si-l luase ca model) este suflul oratoric, dinamica ideilor si caldura expresiei, acea revarsare a inimii, calda, in spumele torentilor mintali, curgere a Duhului Sfant spre launtrul fiintei totale a celor ce asculta. Daca nu e de mirare ca marele Ioan era rasplatit cu aplauze in biserica, sunt absolut convins ca ascultatorii Parintelui Felea de abia se stapaneau sa nu o faca, multumindu-se sa-l ovationeze printr-o lacrima a bucuriei duhovnicesti.”

Parintele Prof. Dumitru Staniloae:

„Ca preot, Parintele Ilarion Felea m-a depasit. Daca eu sunt teolog, el este si traitor.”

Parintele Craciun Oprea:

„Parintele Ilarion Felea, care din mila lui Dumnezeu mi-a fost si rector si duhovnic pana ce a fost inchis la Aiud, unde a ramas cu trupul pana la 18 septembrie 1961, era un mentor al tuturor bine credinciosilor din Arad unde,pe langa cele rostite in Sf. Biserica, la conferintele pe care le organiza adesea la caminul cultural din Arad, a determinat pe multi intelectuali sa-L caute pe Dumnezeu.”

Extras

Jertfa Mantuitorului

Viata in Hristos

<<Fiul lui Dumnezeu... m-a iubit si s-a dat pe Sine pentru mine>> (Gal. 2:20)

I. Viata duhovniceasca in Hristos in temeliile, in toata frumusetea si intregimea ei sacramentala este o sfintire continua prin Sf. Taine, o impartasire cu Hristos Domnul, o traire in Duhul Sfant.

Cine vrea sa inteleaga Crestinismul in tot ce are el mai dumnezeiesc si indumnezeitor, cine vrea sa cunoasca si sa traiasca viata in Hristos, cine vrea sa se lase patruns de lucrarea Duhului Sfant, cine doreste si vrea cu adevarat sa fie un madular viu in trupul tainic al Bisericii lui Dumnezeu, cine doreste si vrea sa-si curateasca sufletul, sa se lumineze si sa se desavarseasca prin puterea harului si astfel sa se bucure de roadele mantuirii – trebuie sa se impartaseasca din Jertfa Mantuitorului.