Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Patericul copiilor vol. 1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Patericul copiilor vol. 1, de Adrian Chiaga si Cristina Chiaga - Editura Egumenita

Patericul este una dintre cele mai cunoscute si citite carti, iubita si de cei cu inalte trairi duhovnicesti, dar si de cei novici in ale cunoasterii religioase.

Cuvantul „Pateric” provine de la grecescul „pater”, insemnand „parinte”. Astfel inteles, Patericul este o carte care cuprinde cuvinte, invataturi si fapte minunate ale Parintilor sfinti, ce s-au nevoit prin locuri pustii, adunate pentru folosul credinciosilor, menite sa lucreze spre mantuirea sufletelor oamenilor.

Era necesara o astfel de carte cu titlul Patericul copiilor pentru a se face un minunat arcpeste timp intre Parintii Patericului – la care gasim cununa de aur a sfinteniei – si copiii de astazi – in care Duhul Sfant se salasluieste si lucreaza roditor. 

Aceasta carte arata ca ințelepciunea si credinta lucratoare transcend timpul, spatiul si nu tin cont de varsta. in mod placut, intamplarile si evenimentele minunate din viata copiilor din zilele noastre sunt legate de Patericul Egiptean si de Patericul romanesc, semn ca minunea este inca prezenta si se manifesta, mai ales acolo unde gaseste o inima nevinovata de copil. in aceste scrieri avem marturia certa a acestei generatii, a copiilor de la inceputul secolului al XXI-lea, ca Dumnezeu este cat se poate de actual. intamplarile scrise si relatate de copii, fac parte din tezaurul scolii „Sfintii Martiri Brancoveni” din Constanta, fiind colectate la primele trei editii (2007-2009) ale concursului national „Carticica mea de suflet”, initiat de aceasta scoala.

Speram ca prin publicarea acestei lucrari sa le aducem o bucurie tuturor copiilor participanti la aceasta competitie, nu numai acelora care isi vor regasi lucrarile (eseurile, gandurile) publicate. 

Plecand de la continutul bogat si original, exista in aceasta lucrare o premisa serioasa care conduce la ideea ca nu numai cei mici vor indragi aceasta carte. Patericul copiilor se adreseaza deopotriva tuturor acelora care indiferent de varsta doresc sa fie cu inima curata, fara prihana, smeriti asemenea copiilor, dupa pilda data noua de Mantuitorul: „Cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare in imparatia cerurilor” (Matei 18, 4).

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 110
Limba Romana
Cod 978-606-93341-6-4