Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ingerul Craciunului - Povestiri pentru copii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ingerul Craciunului
Povestiri pentru copii
Editura Egumenita, 2015
Editia a II-a imbunatatita
Traducere din limba rusa de Toader Corina Alexandra
Pret 10,00 Lei

Extras/ Nasterea lui Hristos
Odata dreptul Iosif si Sfanta Maria au plecat din orasul Nazaret, unde locuiau, in orasul Betleem. In acea perioada, cu ocazia recensamantului popular, se adunase foarte multa lume si toate casele, chiar si cele mai mici colibe erau deja ocupate.
Ce sa faca? Iosif si Maria mergeau pe jos si obosisera. Ei voiau sa se odihneasca. Cu greu au reusit sa induplece un om bun sa le permita sa petreaca noaptea in pestera unde pe vreme rea erau bagate dobitoacele pe noapte.
In acea tara unde se intamplau toate acestea nu exista iarna, de aceea dobitoacele si pastorii petreceau liber noaptea in camp. Insa aceasta noapte era deosebit de luminoasa si calda si de aceea pestera (sau pe limba noastra sopronul) sapata in munte, era libera. 
Stapanul i-a permis lui Iosif si Mariei sa innopteze in ea. Astfel, in aceasta pestera, pe fan, S-a si nascut micul Iisus Hristos. Priviti, copii, Iisus, Fiul lui Dumnezeu, Care imparateste peste toata lumea, in ale Carui maini sunt toate bogatiile, arata acum mai sarac decat toti copiii saraci. Intr-adevar, voi, spre exemplu, macar aveti o camaruta calda si un patut frumos, plapumi moi, iar sarmanul Copilas Iisus nu a avut nimic de acest fel.