Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dincolo de ganduri si emotii. Povesti terapeutice pentru copii si preadolescenti - Marilena Cotici, Ana-Georgiana Marinković

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Dincolo de ganduri si emotii. Povesti terapeutice pentru copii si preadolescenti - Marilena Cotici, Ana-Georgiana Marinković. 

Agaton, 2016. 

„Dincolo de ganduri si emotii” prefigureaza terapia sub forma de poveste, oferind noi moduri de comunicare si relationare cu lumea inconjuratoare pentru copiii si preadolescentii care se exteriorizeaza cu dificultate. 

Suportul ilustrativ, extrem de sugestiv, pe care il ofera cartea de fata, a fost testat pe grupuri de copii de diferite varste. La varsta prescolara si nu numai, acesta are un impact deosebit, deoarece copilul calatoreste cu ochii mintii in poveste, iar prin vizual reuseste mai bine sa faca parte din poveste. Ilustratiile, prin expresivitatea si claritatea cu care sunt redate emotiile traite de fiecare personaj, au rol si in fixarea punctelor cheie ale povestii si faciliteaza transmiterea ideilor principale in planul mental, unde se produce disputarea. 

Povestile din „Dincolo de ganduri si emotii” au o tematica variata, cu subiecte frecvente in viata copilului si preadolescentului. Unele se concentreaza pe aspecte negative ale vietii cum ar fi furia, agresivitatea, lenea, separarea, tristetea, doliul, iar altele pe aspecte pozitive care pot produce anxietate, precum adoptia, aparitia unui frate sau a unei surori, relatiile din mediul social etc. Obstacolele pe care personajele se lupta sa le depaseasca devin ocazii favorabile in gasirea unor modalitati creative de a ajuta copilul sa gasesca strategii de adaptare potrivite. Prin indentificarea cu personaje sau aspecte asemanatoare celor din viata sa, copilul constientizeaza problemele cu care se confrunta si gaseste raspunsuri si solutii favorabile in scopul ameliorarii problemei sau in cel al alinarii sufletesti. Drept urmare, acesta se simte inteles si observa ca si altii s-au confruntat cu situatii asemanatoare. Copilul nu se simte evaluat sau criticat, totul imbraca haine de poveste, iar interventia se petrece in sfera lui mentala si emotionala. 

Utilizate corespunzator, povestile devin instrumente valoroase, asigurand o comunicare flexibila intre adult si copil, care va avea ca finalitate inlocuirea gandurilor irationale cu trairi emotionale sanatoase.

SPECIFICATII

An aparitie 2016