Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sufletul dupa moarte si pana la inviere. Salvarea din iad a mortilor nostri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sufletul dupa moarte si pana la inviere. Salvarea din iad a mortilor nostri, Fabian Seiche, Ioan Cismileanu - Editura Agaton

In aceasta carte sunt adunate, sumar, explicatii si marturii asupra invataturii despre viata sufletului de la moartea trupului pana la inviere, despre ajutorul Bisericii pentru sufletele plecate, ajutor ce se cheama cultul mortilor, esential in Ortodoxie, aratand ca dragostea noastra trece dincolo de moarte in vesnicie.

Un subiect foarte important este invatatura despre Vamile vazduhului si Judecata particulara. Relatarile nenumarate despre acestea vin sa confirme ca ele exista si sa ne pregatim si noi de pe pamant, pentru marea trecere, clipa infricosatoare a mortii. O insemnare pe crucea mormantului unui fost monah, sta scrisa:

„Ceea ce esti tu acum, am fost si eu. si ceea ce sunt eu acum, vei fi si tu”. Trebuie sa traim cu constiinta ca viata aceasta este doar o pregatire pentru cealalta, un vis ce trece, o picatura de apa; dar de aceasta picatura de apa depinde vesnicia noastra. Iar daca vesnicia va fi un chin, degeaba ne-am nascut si am trait pe pamant. Iar daca va fi o fericire absoluta, tot ce-am realizat pe pamant il vom privi comparat cu vesnicia: scopul omului este mantuirea si indumnezeirea prin tot ce face aici in viata. Restul, „desertaciunea desertaciunilor, toate sunt desertaciuni!”, zice Ecclesiastul (1,2).

Dar sufletul trebuie sa se intoarca acasa la Dumnezeu Care l-a creat, asteptand sfarsitul lumii, invierea generala, judecata finala si bucuria comuniunii cu Dumnezeu in imparatie.

SPECIFICATII

An aparitie 2009
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 192
Limba Romana
Cod 978-973-1981-07-9