Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Indreptar de credinta crestina ortodoxa, Pavel M. Gagea

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

PAVEL M. GAGEA | INDREPTAR DE CREDINTA CRESTINA ORTODOXA EDITURA EIKON, Bucuresti, 2016

Cuvant inainte si postfata de Preot Vasile Bora Extras din Cuvantul inainte In fiinta noastra se afla, adanc inradacinata, nevoia de a impartasi celui apropiat inimii noastre gandurile, starile si dorintele launtrice, atat pentru a trai mai deplin multumirea vietii, cat si pentru a ne usura de povara framantarilor, atunci cand aceasta ne inunda sufletul. Pe cat de fireasca, pe atat de folositoare se arata a fi aceasta dorinta, uneori nestavilita, de a ne intalni, chiar numai pe calea gandului, cu cei dragi, de a impartasi cu ei nemijlocit, nazuintele nobile ale vietii crestine.

In acelasi chip si noi, ca fii ai Tatalui Ceresc (Galateni 3,26) simtim indemnul sa ne apropiem mult mai mult de El, sa ne deschidem inimile fata de bunatatea nesfarsita si sa ne regasim in bucuria tuturor acelora care, din veac in veac, s-au invrednicit sa fie, prin credinta si vredniciile lor, prietenii Fiului lui Dumnezeu, Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Peste cugetul crestinului insa, se adauga acestor stari ceva ce vine de dincolo de pulsul vietii, mai din adanc sau mai de sus, dupa cum stam sa oprim firul gandului: e bucuria Invierii Domnului, a Celui ce, biruind pacatul si frangand boldul mortii, din moarte la viata si de pe pamant la cer ne-a trecut pe noi. (Cantarile Slujbei Invierii) Biserica Ortodoxa este , inainte de toate, o Biserica a Invierii, iar Invierea Mantuitorului Iisus Hristos, cea mai mare din cate minuni s-au savarsit sub soare, se afla in miezul teologiei, al cultului crestin si in inimile noastre. Pentru Ortodoxie niciun cuvant nu este mai adevarat decat cel scris cu inima stransa de Sfantul Apostol Pavel catre Corinteni, fata de indoielile care le umbreau cugetele: daca Hristos n-a inviat, zadarnica este atunci propovaduirea noastra, zadarnica si credinta noastra. (I Corinteni 15, 14)

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 142
Limba Romana
Cod 978-606-711-557-4