In exclusivitate la Editura Bizantina - Un cuvant pentru fiecare zi a anului din intelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul

Frumusetea sfintilor. O istorie a literaturii romane ce nu se invata la scoala - Sergiu Ciocarlan

0 opinii / Scrie o opinie
  • 12,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Frumusetea sfintilor. O istorie a literaturii romane ce nu se invata la scoala - Sergiu Ciocarlan. 

Editura Egumenita, 2018. 


Inceputurile literaturii romane sunt fabuloase, nu in sensul ca sunt mitice, ci pentru ca intemeietorii sunt sfinti. Suntem mostenitorii unei pretioase traditii, ai unui model literar aproape unic in Europa si in lume. Si e uimitor sa gasesti intr-o literature, aflata la inceputurile ei, scriitori sfinti. De nicaieri, nefiind nimic important inaintea lor care sa creeze premisele ivirii unor opera literare importante, oamenii acestia, trimisi noua de Domnul, deschid directii fundamentale in literatura. Cum au putut determina evenimentul urias al nasterii literaturii? Ceea ce istoricii literaturii au recunoscut secvential, a fost faptul ca marii carturari inaugureaza primele creatii artistice valoroase. 

Din secolul al XVI-lea, circula „Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie”. Prin aceasta carte, domnitorul, cu „atata dor de frumusete cum altul nu-i” intemeiaza o Scoala unica. Scriitorul cere Domnului cuvant, iar Domnul il naste in inima sa. In acest sens, ma incumet sa afirm ca literatura ar fi cu adevarat anosta daca nu ar fi descoperita. 


SPECIFICATII

Autori Sergiu Ciocarlan
Editura Egumenita
An aparitie 2018