Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Proloagele de la Ohrida vol 1 si 2 de Sfantul Nicolae Velimirovici

0 opinii / Scrie o opinie
  • 130,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Nicolae Velimirovici

Proloagele de la Ohrida

Vol. I + II – Ianuarie-Iunie + Iulie-Decembrie

Editura Egumenita, 2010

Vietile Sfintilor insotite de Cantari, Cugetari, Luari aminte si Predici pentru fiecare zi a anului

Traducere de Andreea STANCIULESCU

Carte tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte GALACTION, Episcopul Alexandriei si Teleormanului

Pret 40,00 Lei + 40,00 Lei/ 80,00 Lei

 

Extras/ Precuvantarea autorului

Proloagele constituie de veacuri cartea de capatai a popoarelor ortodoxe, ce s-au hranit dintr-insa in veacurile cele lungi de grele incercari, in vremuri de asuprire si in vremuri de pace. Hranindu-se atata amar de veacuri cu citirea acestor Proloage, poporul ortodox a aflat nenumarate daruri dumnezeiesti in vietile sfintilor si luptatorilor pentru dreptatea lui Dumnezeu, care prin pilda lor le luminau si le calauzeau viata.

Prolog, care se talcuieste Precuvantare sau Introducere la adanca si minunata cunoastere crestina, este un cuvant pe care parintii slavi l-au folosit in locul altui cuvant grecesc, Sinaxar.

In cuprinsul lor, Proloagele nu sunt altceva decat o largire si o talcuire a Calendarului, care el insusi este numai o parte din Cartea cea tainica a Vietii (Apocalipsa 3:5). Spun numai o parte, pentru ca nu sunt pomenite toate, ci numai o mica parte din multimea fara de numar a fericitelor suflete ce au urmat cu ravna lui Hristos, au implinit Legea Lui si au mostenit Imparatia Sa cea vesnica. Toate numele lor, stiute si nestiute de noi, sunt scrise in Cartea cereasca a Vietii, iar Calendarul nostru este doar o mica parte din acea necuprinsa Carte a Vietii, cunoscuta intru totul numai de Judecatorul cel Vesnic si Atoatestiutor.