Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Narcisa-Mihaela CADA | Sfantul Antipa de la Calapodesti

0 opinii / Scrie o opinie
  • 13,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Narcisa-Mihaela CADA    |    Sfantul Antipa de la Calapodesti

Editura Basilica – Bucuresti, 2019

Colectia Campuri ale sfinteniei

Ilustratii de Corina PETRE

||||

In anul 1816, in comuna Calapodesti din judetul Bacau, traia familia Luchian, o familie care il iubea mult pe Dumnezeu si care voia sa creasca in credinta si in dragoste fata de El. Gheorghe Luchian era diacon la biserica din sat si, impreuna cu sotia sa, Ecaterina, Il ruga pe Dumnezeu sa le daruiasca si lor un copil. Dumnezeu le-a ascultat rugaciunea, asa cum a ascultat si rugaciunile Dreptilor Avraam si Sara, ale Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana, ale Sfantului Proroc Zaharia si ale Dreptei Elisabeta, si celor doi soti li s-a nascut un prunc, care a primit la botez numele Alexandru.

Sa se indrepteze rugaciunea mea ca tamaia inaintea Ta;/ ridicarea mainilor mele, jertfa de seara. (Psalmul 140, 2)

Un copil parca dintr-o alta lume

Copilaria lui Alexandru a fost deosebita de a celorlalti copii din sat. Lui ii placea mai mult sa se roage decat sa se joace si sa pasca oile tatalui sau. Prin padurea deasa, din apropierea casei, isi aveau adapost multi serpi veninosi. Acestia nu il infricosau. Spre mirarea tuturor satenilor, serpii se imblanzeau in preajma lui, asa cum se imblanzeau animalele in preajma sfintilor.

Odata, Alexandru s-a oprit la poarta unui vecin si i-a spus:

„Mie nu-mi este frica de serpi.”

„Cum sa nu-ti fie frica? Acestea sunt laudarosenii copilaresti! Nu este frumos sa fii laudaros si sa te mandresti cu astfel de lucruri!”

SPECIFICATII

An aparitie 2019