Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Antologie de poezie religioasa romaneasca pentru copii, Editura Basilica

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Antologie de poezie religioasa romaneasca pentru copii, cu ilustratii - Editura Basilica. 

Literatura romaneasca este foarte bogata in poezie religioasa, dar s-a urmarit ca selectia sa fie potrivita nivelului de varsta scolara. Cele mai multe poezii sunt in legatura cu sarbatoarea Invierii Domnului si cu Sarbatoarea Nasterii Domnului, puncte de referinta in credinta si traditia ortodoxa. Dar poetii inchina si rugaciuni catre Maica Domnului, catre sfinti si catre ingeri, aratand cat de prezenti sunt acestia in viata noastra.

Anul 2014 este Anul Omagial Euharistie (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei impartasanii) si Anul Comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni. Se va descoperi in aceasta antologie mai multe poezii frumoase despre Sfanta Euharistie — centrul Sfintei Liturghii, in care darurile de paine si vin aduse inaintea lui Dumnezeu se transforma in Trupul si Sangele Domnului, si poezii inchinate Sfantului Martir Constantin Brancoveanu. Nu trebuie sa uitam ca poporul roman a ramas in stransa relatie cu Dumnezeu si Biserica, atat in momentele de bucurie, cat si in perioadele de prigoniri, razboaie si suferinte. Prin Cuminecare (Sfanta impartasanie), neamul nostru a ramas in continua comunicare cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu sfintii si ingerii.

Asadar, antologia se doreste a fi un potir spiritual din care sa va impartasiti din intelepciunea, inspiratia si harul poetilor romani. Cititi poeziile cu atentie, lasati-va indrumati de ele, pentru ca va vor calauzi spre Hristos. Prin ele puteti deveni voi insiva cupe de intelepciune si de iubire fata de Dumnezeu, se indeamna inNota Editoriala.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Cartonata
Dimensiuni 17,5 x 30,5 cm
Nr. pagini 80
Limba Romana
Cod 978-606-8495-77-4 80