Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pr. Viorel BARBU, Diana BARBU, Gabriela STEFANUTA | Dictionar de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. Viorel BARBU, Diana BARBU, Gabriela STEFANUTA   |    Dictionar de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc

Editura BASILICA – Bucuresti, 2016

Volum publicat cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Prefata/ e x t r a s

Lucrarea Dictionar de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc constituie o premiera pentru literatura teologica romaneasca. Avand in vedere ca din patrimoniul cultural national aproximativ 65% apartine Bisericii Ortodoxe Romane, era extrem de necesara alcatuirea unei astfel de lucrari.

Biserica Ortodoxa Romana s-a ingrijit dintotdeauna de pastrarea si restaurarea patrimoniului ei, indiferent daca a fost vorba despre arhitectura religioasa a lacasurilor de cult si despre pictura bisericeasca , ori despre sculptura religioasa in lemn sau piatra, despre orfevrarie sau despre artele minore in general: tesaturi, broderii, obiecte de cult de toate felurile, carti liturgice etc. In mod deosebit, preocuparea pentru conservarea patrimoniului a vizat pictura bisericeasca, aceasta constituind caracteristica esentiala a lacasului de cult ortodox. Bisericile de stil bizantin, in care sunt zidite majoritatea lacasurilor de cult din tara noastra, sunt impodobite cu pictura executata in diferite tehnici, precum: fresca, uleiul, tempera, encaustica si mozaicul, specificul acestui stil constituindui-l fresca.

Pastratoare fidela a traditiei bizantine, Biserica Ortodoxa Romana exceleaza in privinta picturii bisericesti atat prin bogatul patrimoniu cultural bisericesc, cat si prin grija pentru formarea viitorilor pictori bisericesti care sa duca mai departe mostenirea dobandita de la inaintasi.

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Cartonata
Dimensiuni 17 x 24 cm
Nr. pagini 240
Limba Romana
Cod 9786062900724