Catehismul crestinului dreptcredincios

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:LB-2019-0233
  • Editura: Basilica
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00, D: inchis)

Catehismul crestinului dreptcredincios

Editura BASILICA – Bucuresti, 2019

||||

Extras din Introducere

Ce este Catehismul ortodox? (1)

Catehismul ortodox este cartea in care este cupinsa, pe scurt, invatatura de credinta a Bisericii Ortodoxe.

Ce inseamna ortodox si ortodoxie? (2)

Ortodox inseamna dreptcredincios sau dreptmaritor. Ortodox este acela care are in sufletul sau dreapta credinta in Dumnezeu, care se inchina dupa cuviinta lui Dumnezeu si care traieste dupa poruncile lui Dumnezeu.

Ortodoxia este dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire, pe care Dumnezeu a descoperit-o lumii, la inceput, in chip mai general, prin alesii Sai din poporul iudeu, pana la venirea Mantuitorului, si apoi, in chip deplin, prin Domnul nostru Iisus Hristos.

Invatatura aceasta este tinuta de Sfanta noastra Biserica Ortodoxa, fara stirbiri si fara adaugiri omenesti, adica asa cum a descoperit-o Mantuitorul, cum au vestit-o Sfintii Apostoli, cum au explicat-o Sfintii Parinti si cum au propovaduit-o slujitorii bisericesti, din neam in neam, pana in zilele noastre.

Care este scopul pastrarii invataturii ortodoxe? (3)

Scopul pastrarii invataturii ortodoxe este dobandirea mantuirii.

Ce este mantuirea? (4)

Mantuirea este eliberarea din robia pacatului si a mortii, precum si dobandirea vietii vesnice, in unire cu Dumnezeu, prin Intruparea, Jertfa, si Invierea Fiului Sau, Domnul nostru Iisus Hristos, Care a venit in lume „pentru noi si pentru a noastra mantuire”. Adica, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, prin lucrarea Sa mantuitoare, a deschis pentru oameni portile Imparatiei Cerurilor, care erau incuiate dupa caderea omului in pacat. El a oferit posibilitatea tuturor care voiesc sa-L urmeze, in Biserica Sa, sa intre in aceasta imparatie sau viata vesnica.

Cine se poate mantui? (5)

Orice om se poate mantui, daca indeplineste conditiile mantuirii. Caci Dumnezeu nu impiedica pe nimeni  de la mantuire, ci „voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si sa vina la cunostinta adevarului” (cf. 1 Timotei 2, 4)

Editura Basilica
An aparitie 2019

Scrie o opinie

Nota: Codul HTML este citit ca si text!