Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Corespondenta cu Protoiereul Gheorghe Florovski, Arhimandritul Sofronie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

ARHIMANDRITUL SOFRONIE (SAHAROV) |CORESPONDENTA CU PROTOIEREUL GHEORGHE FLOROVSKI

EDITURA ACCENT PRINT – SUCEAVA, 2016

Traducere din limba rusa de Ierom. Rafail (Noica)

Tiparita cu binecuvantarea Inalt-Preasfintitului I R I N E U, Arhiepiscopul Alba-Iuliei

Extras dinScrisoarea a 3-a

SteGenevieve-des-Bois

Nasterea lui Hristos, 1957

Hristos in mijlocul nostru!

Drag parinte Gheorghe!

Primiti de ziua nasterii Domnului si de Anul Nou, cele mai bune urari pentru dumneavoastra si Xenia Ivanovna.

Mult nadajduiesc ca Domnul sa va pazeasca intr-o stare de buna sanatate si impreuna sa lucreze intru toate, cu harul Sau.

Anul acesta am fost in Anglia; am petrecut acolo doua luni: Septembrie si Octombrie. In acest rastimp am calatorit mult, am cutreierat tara de la sud la nord; am vazut multe lucruri noi si interesante pentru mine, ceea ce mi-a schimbat dispozitia pentru Anglia si poporul ei. “Mitul” privind Anglia, , creat de istorie (cea politica), ce se inradacinase in constiinta mea in anii copilariei, acum s-a risipit. Un alt “mit” despre Anglia, cea pe care am vazut-o si cu care am facut cunostinta indeaproape, i-a luat locul. Primele doua calatorii, in 1952 si 1955, mi-au dat putinta sa zaresc, in viata acestui mare popor, multe pe care nu le banuiam inainte: o simplitate nobila, o mareata modestie si un tact (in comparatie cu alte popoare) uimitor. Aceasta calatorie mi-a adancit si mai mult primele impresii si le-a completat: in multi am intalnit acolo o uimitoare gingasie, o dragoste rabdatoare, o prietenie sincera si dorinta de a vorbi despre Dumnezeu. Aceasta din urma m-a uimit cel mai mult.In aceasta privinta au fost pana si imprejurari curioase. Auzisem inainte ca, in Anglia nu se converseaza pe trei teme: despre Dumnezeu, despre politica si despre viata privata. In conversatiile mele cu englezii doar despre al doilea punct nu am fost interogat, adica despre politica. S-ar parea ca englezii mult mai usor isi deschid inima si ti se incredinteaza, decat asa cum am vazut aici, in Franta.

Calatorind prin tara, in sufletul meu am binecuvantat acest popor cu adevarat mare. Si iata rezultatul: cartea Staretului [Siluan], traducerea engleza, a fost primita de editura anglicana The Faith Press. [...]

SPECIFICATII

Traducere Rafail Noica
An aparitie 2016
Coperta Cartonata
Dimensiuni 15 x 21 cm
Nr. pagini 118
Limba Romana
Cod 978-606-8686-49-3