Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Liturghia, sufletul etern al Ortodoxiei in rugaciune. Studii de Teologie Liturgica, vol 1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Liturghia, sufletul etern al Ortodoxiei in rugaciune. Studii de teologie liturgica, vol 1, de Pr. prof. dr. Ene Braniste - Editura Andreiana

Pr. prof. Ene Braniste a fost un model de vestitor al Evangheliei lui Hristos, prin cuvant si pilda vietii sale. Cuvantul lui Dumnezeu era talcuit cu multa forta, izvorata din acceasi sursa: Sfanta Liturghie. Cuvantarea sa captiva nu numai prin eurditie si simplitate, ci si prin autenticitatea ei, exprimata de viata liturgica si duhovniceasca a celui care transmitea vestea cea buna sufletelor insetate de mantuire.

(Mitr. Laurentiu) 

Ca dascal si parinte al viitorilor slujitori, s-a preocupat de slujirea preoteasca, tratand-o pe larg si oferind tuturor chipuri ideale de liturghisitori si pastori de suflete. Sfanta Liturghie, pe care a trait-o si a explicat-o Parintele Braniste, este pentru noi toti si o scoala a rugaciunii, incat rugaciunea  liturgica devine criteriul rugaciunii personale. Sfanta Euharistie este, totodata, "forma ideala a rugaciunii de multumire" si "forma perfecta a rugaciunii de cerere". "Prin mijlocirea Sfintei Jertfe, rugaciunea noastra de cerere capata o putere irezistibila si o garantie sigura ca va fi ascultata de Dumnezeu". Parintele Profesor Ene Braniste "ne-a invatat ce este Sfanta Liturghie", prin studiile si slujirea sa pilduitoare, asa cum s-a afirmat intr-o cuvantare la slujba prohodirii sale. In preocuparile sale liturgice a intrat si Liturghia Darurilor mai Inainte sfintite, ale carei origini si randuiala le explica. Liturghiile ortodoxe fac parte din familia mare a Liturghiilor crestine orientale si  occidentale, pe care le-a cuprins studiul eruditului liturgist cinstit de noi astazi, deschizand in domeniul disciplinei un nou capitol: Liturgica comparata. In preocuparea de diortosire si indreptare a cartilor de cult a intrat si Liturghierul, caruia Parintele Braniste i-a dedicat o atentie deosebita, prin studii si editii indreptate.

Pentru a se putea impartasi de bucuria sfintitoare a Liturghiei, culminand cu impartasirea cu Hristos euharistic, credinciosii "partasi la Sfanta Jertfa" trebuie sa participe real si "sa conlucreze efectiv la Sfanta Jertfa, care se aduce pentru ei in numele sau din partea lor". Parintele Profesor Braniste a fost si un model de vestitor al Evangheliei lui Hristos, prin cuvant si pilda vietii sale. Cuvantul lui Dumnezeu era talcuit cu multa forta, izvorata din aceeasi sursa, Sfanta Liturghie. Cuvantarea sa captiva nu numai prin eruditie si simplitate, ci si prin autenticitatea ei, exprimata de viata liturgica si duhovniceasca a celui care transmitea vestea cea buna sufletelor insetate de mantuire. 

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-8106-92-2