Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Spovedania si Euharistia izvoare ale vietii crestine vol. 2

0 opinii / Scrie o opinie
  • 58,80 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Spovedania si Euharistia izvoare ale vietii crestine vol. 2, volum aparut cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane - Editura Basilica

Cele doua volume dedicate Spovedaniei si Impartasaniei, care alcatuiesc o lucrare comuna, arata in mod simbolic legatura duhovniceasca dintre cele doua Taine ale Bisericii. „De ce Taina Pocaintei sau Spovedania preceda Taina Impartasaniei? Sfanta Taina a Pocaintei este o icoana a Judecatii de apoi, cu deosebirea insa ca acei care se judeca sau se acuza pe ei insisi aici si acum nu vor mai fi judecati sau osanditi atunci. Iar Sfanta Euharistie este o icoana si o pregustare a pranzului din Imparatia lui Dumnezeu.

Insa, de pranzul acesta ceresc, sufletul nu se poate apropia decat in haina de nunta, in haina curata. Iar aceasta haina curata se dobandeste o singura data prin Botez, dar se curata apoi des prin Pocainta. Fiindca pacatele ne impiedica sa intram in Imparatia cerurilor, cand trecem din viata aceasta daca nu ne-am pocait, tot ele ne impiedica sa ne impartasim acum in Biserica din pranzul mistic al Imparatiei cerurilor, care este Sfanta Euharistie“, a aratat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in studiul „Luminile pocaintei si iertarii pacatelor“.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-8495-82-8-0