Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Incinerarea Provocare misionara sau Contramarturie crestina? de Razvan BRUDIU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Razvan BRUDIU

Incinerarea – Provocare misionara sau Contramarturie crestina?

Editura Reintregirea, Alba Iulia – 2017

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei

Pret 17,00 Lei

 

Extras/ Introducere

Tema aleasa, de o importanta deosebita pentru studiul teologic actual, reprezinta o provocare la care Biserica Ortodoxa este chemata sa raspunda ferm, deorece numarul incinerarilor in Europa, si nu numai, creste vertiginos. Tema a fost aleasa in urma unei discutii cu parintele profesor Mihai Himcinschi, coordonatorul cercetarii de fata, care, cunoscand problema actuala a incinerarii ca provocare misionara in teologia romaneasca, a considerat necesar si de bun augur sa fie scrisa o lucrare cu caracter stiintific pe acest subiect controversat si, in acelasi timp, de actualitate.

Mai mult ca oricand, constatam faptul ca astazi lucrurile sunt intr-o permanenta schimbare, iar acest lucru necesita un nou tip de abordare a problematicilor existente, incat fiecare confesiune crestina, fiecare organizatie religioasa, si chiar fiecare credincios in parte este pus in fata unei realitati noi si surprinzatoare, care solicita iesirea din anonimatul indiferentei religioase si din autosuficienta confesionala, prin oferirea unor raspunsuri comune si actuale cu privire la problematicile existente, in cazul de fata fiind vorba de problema incinerarii.

In zilele noastre traim un fenomen inevitabil, si anume cel al globalizarii, care devine din ce in ce mai mult simbolul vremurilor in care traim. Am putea spune ca globalizarea, ca toate celelalte fenomene actuale, este amorala, adica nu este nici buna, nici rea, iar modul in care oamenii actioneaza, o determina sa fie intr-un anumit fel.