Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Taina artei de Jonathan JACKSON

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,10 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jonathan JACKSON

Taina artei

A deveni artist dupa chipul lui Dumnezeu

Editura Doxologia, 2016

Prolog de Arhim. Efrem Vatopedinul

Traducere de Dragos DASCA

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Pret 23,60 Lei

 

Extras/ Duhul sfidarii

Bucuria Domnului este sfidatoare fata de rau. Nu cedeaza. Chiar si in intunecimea descurajarii, bucuria se gaseste in asteptare, anticipand dimineata de Duminica a sufletului: razbunarea slavita a Invierii. Lucrarea lui Hristos a fost atat de centrata pe Inviere, incat „a dispretuit rusinea”, asa cum este scris la Evrei. Acesta este duhul sfidarii.

Societatea noastra pare sa creada ca bucuria este o stare de multumire lucida, neconflictuala. Nu este. Este un act de razvratire: o sfanta si sfintita furie. Este degetul omului infipt in ochiul dusmanului [satan]. Nu este placid, pasiv sau docil. Este nebunia iubirii. Este locul ceresc al Patimirii lui Hristos. Pentru bucuria pusa inaintea Sa, El a indurat suferinta suprema.

Un ultim poem:

Acesta este ultimul meu act de sfidare. Aceasta este furia mea sfintita, nebunia mea sfanta. Aceasta este razvratirea sufletului meu – a trai in stralucirea bucuriei tale si a inota in nebunia extazului tau. Aceasta, draga mea, este razvratirea noastra binecuvantata impotriva dusmanilor iubirii.