Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Diacon Dan COZEA | Vietile Sfintilor iconari

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Patriarhia Romana, Mitropolia Munteniei si Dobrogei – Arhiepiscopia Bucurestilor    |  Indrumator administrativ bisericesc – Ghid practic pentru examenul de capacitate preoteasca, administrarea parohiei si a manastirii

Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti – 2017

Editia a III-a

Lucrare tiparita cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Cuvant inainte semnat - Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane / e x t r a s

Inca din primele veacuri crestine, sfintele canoane ale Bisericii au prevazut un examen amanuntit al vietii moral-religioase, dar si al pregatirii intelectuale, pentru cei care doreau sa intre in cler (cf. canoanelor 12 Laodiceea; 89 al Sf. Vasile cel Mare; 4 al Sf. Chiril al Alexandriei).

Pentru organizarea acestui examen de capacitate preoteasca, in Arhiepiscopia Bucurestilor a fost alcatuit in anul 2009 un ghid practic care sa vina in ajutorul candidatilor. Am avut aceasta initiativa intrucat am constatat ca, de cele mai multe ori, examenele de capacitate preoteasca organizate de eparhii nu faceau decat se reia teme deja tratate si examinate pe parcursul anilor de seminar si de facultate. Or, asa cum reiese din dispozitiile canoanelor amintite mai sus, rostul acestui examen nu este de a verifica doar nivelul cunostintelor teoretice pe care le-a acumulat canididatul (aceasta verificare se face la examenele obisnuite din timpul studiilor teologice), ci si de a evalua modul in care cel care aspira la slujirea preoteasca reuseste sa aplice in mod practic cunostintele dobandite pentru a fi de folos Bisericii in lucrarea sa pastorala, sfintitoare si mantuitoare.

SPECIFICATII

An aparitie 2018