Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Rationem dubitandi - Silviu Buzan

0 opinii / Scrie o opinie
  • 30,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Rationem dubitandi. Metoda indoielii ca modalitate de a gasi componentele constante ale oricarei culturi posibile - Silviu Buzan. 

Editura Eikon, 2018. 


Rationem dubitandi este aplicatia extrema a metodei carteziene. Suspendarea prin indoiala a certitudinilor asimilate mecanic, mostenite sau preluate prin contaminare, in cadrul simtului comun ori prin educatie, tinteste sa elibereze mintea de idoli abstracti, obligand-o la examinarea continua a temeiurilor cunoasterii, credintei si valorilor pe care se sprijina, din care isi compune tabloul lumii. Cu toate ca, in urma aplicarii sistematice a indoielii, apare riscul anularii prin relativizare a oricarei episteme, precum si a oricarui sistem de valori morale si religoase, scopul acestui examen intreprins de autor nu este relativismul extrem, ci dezvaluirea stratului transcendental din care izvorasc certitudinile, cunostintele indubitabile despre noi si realitate. Abia acestea constituie temeiul pentru cunoastere si cultura si din acest punct de vedere tratatul lui Silviu Buzan isi asuma sarcina metafizicii fundationiste de tip traditional, in contracurent cu modelele gandirii slabe care au sedus intelectual ultimele decenii de filosofie occidentala. (Vianu Muresan)


Cartea Rationem dubitand, scrisa de Silviu Buzan poate fi cumparata online aici sau din libraria noastra din Bucuresti, str. Bibescu Voda nr. 20, Sector 4. Livrarea se face oriunde in Romania, de pe o zi pe alta. Pentru comenzile de peste 150 de lei, livrarea este gratuita. 

SPECIFICATII

An aparitie 2018