Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dictionarul teologilor romani - Mircea Pacurariu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dictionarul teologilor romani - Mircea Pacurariu - Editura Andreiana, 2014 

Orice popor ajunge sa se recomande si sa se identifice prin cultura si civilizatia pe care a creat-o si a lasat-o mostenire peste timp generatiilor viitoare. Mostenirea cultural-teologica era cunoscuta doar partial, pentru ca nu am beneficiat pana in vremurile din urma de compendii, dictionare sau enciclopedii care sa ne prezinte intr-o varianta sintetizata cultura teologica romaneasca cu realizarile ei si cu cei care in mod magistral au ilustrat-o. 

Prin purtarea de grija a Preafericitului Parinte Patriarh s-au realizat pana acum: o Enciclopedie a ortodoxiei romanesti, care cuprinde datele fundamentale ale istoriei si vietii Bisericii Ortodoxe Romane, o Istorie a monahismului romanesc si o prezentare a Teologiei Ortodoxe romanesti din secolul XX si inceputul secolului XXI. intrucat nu se poate sa nu cunoastem ce a mai fost, dupa ce reguli, dupa ce carti am fost calauziti, revine ca o recomandare absoluta cunoasterea acestei culturi sub diferitele ei aspecte.

O sinteza actuala a teologiei romanesti

Neavand o expunere completa si sistematizata, in acelasi timp, asupra culturii teologice romanesti, ca un implinitor si plinitor, Parintele academician Mircea Pacurariu a purces la realizarea unui Dictionar al teologilor romani pentru umplerea acestui gol, dar, in acelasi timp, si pentru constientizarea noastra asupra a ceea ce suntem si reprezentam prin cultura teologica romaneasca din care facem parte.

Lucrarea este si o sinteza a teologiei romanesti si ne ajuta in acest fel sa facem un bilant al acesteia, dar informatia oferita in aceasta lucrare ofera baza pe care teologhisirea ortodoxa sa poata continua activitatea creatoare ancorata insa in cercetarile deja efectuate de inaintasi.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Nr. pagini 724
Limba Romana
Cod 978-606-8602-10-3