Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lucrarea lui Dumnezeu in creatie dupa Parintele Staniloae si Jürgen Moltman. Studia Oecumenica 9

0 opinii / Scrie o opinie
  • 46,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Lucrarea lui Dumnezeu in creatie dupa Parintele Staniloae si Jürgen Moltman. Studia Oecumenica 9, Vasilica Mugurel Pavaluca - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

Prodigioasa si bogata activitate a Parintelui Staniloae a fost apreciata atat in tara, cat si in strainatate, fiindu-i recunoscuta valoarea unica de teolog si ganditor. Relativ la traducerea Dogmaticii sale in limba germana putem cita pe teologul german Jürgen Moltman, care spune in prefata facuta de el: „Prin publicarea acestei carti apare pentru prima data in istorie in limba germana o dogmatica ortodoxa completa.

Dialogul ecumenic cu Biserica ortodoxa poate fi inceput acum in toata amploarea sa, caci specialistii in ortodoxie si in cultura est-europeana sunt absolut necesari si indispensabili [...] publicarea acestei carti nu este numai un eveniment ecumenic, ci si unul european, mai ales prin faptul ca o dogmatica ortodoxa romaneasca a fost tradusa de un teolog luteran de origine germana. Autorul este cel mai influent creator ortodox al contemporaneitatii. Teologia ortodoxa romaneasca este si a fost intotdeauna o punte spirituala intre traditia ortodoxa greaca si cea ruseasca. Ea este insa, datorita limbii si culturii, si o punte intre teologia rasariteana si cea apuseana”.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 300
Limba Romana
Cod 978-973-595-770-4