Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Biserica Ortodoxa in dialogul ecumenic. Documente oficiale 1902-1986. Documenta Oecumenica 2.1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 36,60 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Biserica Ortodoxa in dialogul ecumenic. Documente oficiale 1902-1986. Documenta Oecumenica 2.1, volum coordonat de Pr. dr. Stefan Tobler - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

Misiunea si miscarea ecumenica - rod al iubirii jertfelnice

Misiunea, in acceptiunea holistica a termenului, si miscarea ecumenica vazuta ca o dorinta sincera de realizare a unitatii autentice a Bisericii nu pot fi decat rodul iubirii, al dezideratului ca toti sa se impartaseasca de iubirea lui Dumnezeu, fiind, de fapt, iubirea crestina in lucrare. Bucuria omului duhovnicesc este bucuria celorlalti, de fapt mantuirea sa este mantuirea celorlalti.

A considera, cu seninantate, pe toti ne-crestinii si ne-ortodocsii vrednici de iad (sa nu uitam ca aproximativ sapte miliarde cati suntem astazi pe Terra, in jur de doua miliarde suntem crestini, multi cu numele, dintre care sub trei sute de milioane suntem ortodocsi, iarasi multi cu numele) si a nu face nimic pentru ca ei sa nu ajunga acolo, este cu totul terifiant. Mai degraba, asa cum, inspirat de Duhul Sfant, ne spune Sfantul Siluan Athonitul, noi ortodocsii ar trebuie sa ne „tinem mintea in iad, dar sa nu deznadajduim,” sa nu ne pierdem speranta, chiar daca suntem constienti ca adesea tinem „sub obroc” (Mt 5, 15) tezaurul de doctrina, morala si cult, si nu intram nici noi, nu-i lasam nici pe altii sa intre in Imparatia lui Dumnezeu (Mt 23, 13). Acest avertisment dat de Mantuitorul fariseilor ar trebui sa ne cutremure.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 14 x 20 cm
Nr. pagini 544
Limba Romana
Cod 978-973-595-712-4