Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cicerone IONITOIU | Figuri de legenda

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Cicerone IONITOIU    |    Figuri de legenda

Fundatia Academia Civica, 2013

||||

Remus RADINA, unul dintre eroii epocii noastre/ e x t r a s

S-a nascut in 1924 la Craiova si a urmat cursurile Scolii de ofiteri de cavalerie din Targoviste, de unde in 1943 a fost trimis la specializare in Germania, tara in care a refuzat sa ramana. La varsta de 22 de ani era sublocotenent de cavalerie la Campulung Bucovina, cand tara gemea sub opresiunea sovietica si unde i s-a propus sa intre in partidul comunist cu promisiunea ca va ajunge general.

Dupa ce s-a hotarat ca armata sa participe la campania electorala, la mitingul din 21 octombrie 1946, dupa ce a ascultat minciunile pe care le debita colonelul Ionescu, ridicand in slavi realizarile guvernului Groza, sublocotenentul Remus Radina s-a ridicat si a spus: „Domnule colonel, eu nu sunt de acord cu principiile de care este calauzit guvernul Petru Groza si, prin urmare, nu mai inteleg sa raman in armata”. A doua zi a inaintat un raport comandantului Cercului teritorial in care scria: „... (guvernul Groza) fiind un guvern impletit pe osatura oprimarii libertatii poporului roman, va rog staruitor sa binevoiti a-mi da avizul favorabil, intrucat prefer sa dezbrac aceasta haina pe care am slujit-o cu dragostea fanatica a omului constient ca-si iubeste intr-adevar poporul sau, decat sa o port sub pecetea abdicarii de la marile lupte intreprinse pentru salvarea patriei”.

In ziua alegerilor, 19 noiembrie 1946, a fost arestat la Iasi si trimis la Ministerul de Razboi, la Bucuresti, unde i s-a comunicat ca va fi judecat de Consiliul Superior al Ostirii.

La 6 aprilie 1947, prin Inalt Decret Regal, a fost trecut in rezerva, fiind primul ofiter roman plecat din armata pentru protest la intentia, dovedita realitate, a furtului vointei nationale.

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Nr. pagini 341
Limba Romana
Cod 978-973-8214-81-1