Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ana Maria SANDU | Mama imi spune ca am o viata frumoasa

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ana Maria SANDU    |    Mama imi spune ca am o viata frumoasa

POLIROM, 2019

Colectia EGOgrafii

||||

Extras

Libertate, romanul lui Franzen, e o carte de aproape 650 de pagini care se citeste pe nerasuflate. Lumea americana, cu metehnele si cliseele sale, e privita microscopic si e decrisa cu acuratete si ironie. In familia Berglund, formata din doi soti, Patty si Walter, si doi copii, fiecare isi negociaza libertatea personala si pe a celor dragi. Se iubesc si se chinuiesc in numele fericirii.

Patty Berglund, personajul cel mai puternic si mai nuantat, e privita initial din afara, i se face un portret din perspectivele celorlalti, ca mai apoi sa iasa la rampa si sa-si spuna terapeutic povestea.

Simpatica, competitiva, penibila, bovarica, toate acestea i se potrivesc lu Patty de minune. O salveaza umanitatea ei dezarmanta.

Romanul lui Franzen e extrem de actual, profund uman si deloc moralist. Dar atat de departe de lumea noastra.

Patty, personajul lui Franzen, are cam aceeasi varsta cu mama mea. Amandoua s-au casatorit cand erau tinere, au nascut cate doi copii, pentru care au facut toate sacrificiile posibile. Cu siguranta si-au dorit mai mult de la viata decat au primit. Cu toate astea, daca s-ar intalni vreodata, ar parea doua extraterestre venite de pe niste planete indepartate. Habar n-am daca ar avea ce sa-si spuna. In cel mai fericit caz ar incepe sa vorbeasca despre copii, despre ce face fiecare, despre nepoti si cat de des se viziteaza.

Mama si-a dorit in adolescenta sa se faca invatatoare. N-a reusit. Ma uit la pozele ei din liceu si vad o fata satena, cu o privire blanda. I-a lipsit intotdeauna spiritul de competitie pe care Patty Berglund l-a avut in exces. Pare destul de timida si de retinuta printre ceilalti baieti si fete imbracati in uniforme bleumarin. Nu-i de mirare. Mama si-a pierdut tatal cand avea 11 ani. Isi aminteste, de fiecare data cand vorbeste despre el, cum i-a murit in brate. Si femeia de 60 si ceva de ani devine intr-o clipa o fetita speriata. Bunica le-a crescut singura pe ea si pe sora sa mai mare. Nu s-a mai recasatorit niciodata si nici nu i se cunoaste vreo aventura.

SPECIFICATII

An aparitie 2019