Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cu vremea peste si prin timp, dar fara astampar de Stefan Grigore de FAY

0 opinii / Scrie o opinie
  • 86,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Stefan Grigore de FAY

Cu vremea peste si prin timp, dar fara astampar  - pozne secrete si cateva ispraviri

Editura Vremea, 2023

 

 

Deviza de pe blazon, Par toute voie chemine, care s‑ar traduce Pe orice drum inaintez, este de aproape o mie de ani, inca de la prima Cruciada, Steaua Polara, busola sau calauza familiei noastre, ca am stiut sau nu, ca am vrut sau nu, dar nu a fost o povara pentru ca ne‑a usurat totdeauna drumul.

Cartea pe care ati deschis‑o nu este un roman. Nu veti gasi regrete pentru ce ar fi putut sa fie daca ar fi fost altfel. Nu de o viata romantata va fi vorba. Nu veti intalni o pana de scriitor, ci mai degraba o penita de povestitor. Nici vorba de vreo rigoare cronologica.

In schimb, veti putea fi alaturi de mine, pagina cu pagina. La inceput, intr‑o scurta plimbare prin istorie si apoi prin lume: peste un milion de kilometri in optzeci de ani prin avioane, trenuri si automobile, descoperind oameni, vieti si intamplari deosebite, povestite asa cum vor veni ele, sarind dintr‑un loc intr‑altul si peste timp…. Cand si unde? Intr‑o seara de iarna, la gura sobei, la un pahar de vorba, cu un ceai cu rom sau cu o idee de lapte, si cateva pricomigdale…, dar nici un vin fiert intr‑o ulcica de lut n‑ar fi de lepadat.