In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Eduard DORNEANU | Departe de Troia

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Eduard DORNEANU    |    Departe de Troia

Editura Eikon – Bucuresti, 2016

||||

Extras din primul capitol – Prima zi

Portul in care am debarcat era parasit de viata, doar pietrele muscau din talpile noastre in amintirea durerii care ne lega de un mit neinteles. Soarele ne-a salutat cu cateva raze otravite, apoi s-a ascuns printre norii unui cer blestemat. Am ras multumit de puterea noua a sangelui nostru si am pasit pe insula purpurie alaturi de camarazii mei obositi.

In piata, tarabele goale erau aliniate una langa alta formand o insiruire trista si grea. Fara oameni, pietele sunt ciudate, te simti ca si cand cineva te pandeste din spatele unor marfuri imaginare, iti cantareste puterea de cumparare, iti apreciaza inteligenta, iti cauta punctele slabe pentru a te putea minti. Din pacate, orasul era parasit, piata era si ea o masca a durerii, iar camarazii au inceput sa sparga usile micilor magazine in cautarea unei prazi care sa le multumeasca asteptarea.

Nu-mi place sa jefuiesc, asa ca m-am asezat pe niste trepte de piatra asteptand sfarsitul acestei incursiuni. Langa mine, preotul nebun isi rasucea tigari de foi. L-am privit zambind. Cand ai langa tine asa un camarad, moartea nu te poate incolti. Am trecut impreuna prin momente mai mult decat delicate, dar am reusit sa ne salvam vietile. Preotul pufaia linistit, renuntase sa jefuiasca. Privea cum camarazii nostri se intorc cu bratele pline de suluri de matase sau broderii fine pe care le vor schimba la un sfert de pret in alt port blestemat.

„Miroase a moarte tanara, zise preotul pufaind cu ochi tristi, expresivi.”

„Da camarade, miroase a moarte tanara, i-am raspuns mangaindu-mi pumnalul ascutit de o toamna tanara ce batea in retragere.

SPECIFICATII

Autori Eduard DORNEANU
Editura Eikon
An aparitie 2016