In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

In preajma lui Alexandru Mironescu de Ileana MIRONESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,10 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ileana MIRONESCU

In preajma lui Alexandru Mironescu

Editura Renasterea, Cluj-Napoca – 2015

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Volum ingrijit de Ierom. Dr. Benedict VESA

Pret 23,10 Lei

 

Extras/ pp. 14-15

Intrebare: Care este dupa Dvs. fericirea suprema?

Raspuns: Sa-L descoperi pe Dumnezeu sau mai exact sa Il intalnesti.

Comentariu: Aceasta intalnire mirabila tata ne-o explica cu un exemplu din domeniul activitatii sale profesionale. Ne reamintea o experienta simpla si bine cunoscuta inca din anii de scoala de la primele lectii de fizico-chimice, si anume atractia magnetica. Dupa cum se stie, aceasta este un fenomen ce devine vizibil, deci usor de inteles, atunci cand sub o foaie de hartie, pe care este imprastiata o pilitura de fier, este apropiat un magnet. Tata desprindea invatatura, pe care noi trebuia s-o tragem din aceasta experienta si ne spunea ca, asemenea preadolescentului care vede cu uimire cum pilitura de fier se organizeaza, conform liniilor de forta ale celor doi poli ai magnetului, asa si omul care intalneste pe Dumnezeu constata cu bucurie ca liniile vietii sale capata un sens, sensul adevarat al existentei.

Intrebare: Unde si in ce moment al vietii ati fost fericit?

Raspuns: In lumea opresanta a inchisorii. Acolo L-am intalnit pe Dumnezeu, rugandu-ma pentru aproapele meu si invatand sa ii iubesc chiar si pe aceia care-si pierdusera umanitatea.

Comentariu: La acest raspuns vreau sa adaug o remarca a tatei despre rugaciune. Deseori ne sspunea ca activitatea cea mai importanta a vietii noastre este aceea de a te ruga; prin rugaciune gasim, nu in afara de noi, ci in noi insine, in inima noastra, solutiile existentiale.

SPECIFICATII

Editura Renasterea