Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Din viata familiei Ion C. Bratianu. 1914-1919

0 opinii / Scrie o opinie
  • 43,35 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sabina CANTACUZINO - Din viata familiei Ion C. Bratianu 1914-1919

Cu un adaos de insemnari 1870-1941

HUMANITAS, 2014

Editia a III-a, revazuta

Note, indice si editie ingrijita de dr. Elisabeta SIMION

 

Extras/ Independenta Basarabiei (p. 169)

Veste buna: ni se spune ca Basarabia se declarase independenta sub numele cel vechi de Moldova. Nu ne venea a crede si ne rugam la Dumnezeu sa fie adevarat. Restul privea e cei din Iasi.

Stirile aduse de d-ra Stanescu ne-au fost confirmate, de randul acesta, printr-o scrisoare catre Mariuta de la Pia Danielopolu si cateva linii de la Ion Pillat, insotite de fotografia nepotilor, printre ele si a lui George Bratianu, foarte frumos baiat, in uniforma, cu cascul de transee in mana si gradul desinat de dansul pe maneca; dedesubt: Ciresoaia, era prima mentiune ce aveam de acea lupta. Aceste prime stiri directe ne linistira, cu atat mai mult cu cat incepusera sa soseasca internati germani din Moldova, care ne aduceau diferite maruntisuri trimise de prietenul Lascar Catargiu, care se ocupase cu multa bunatate de ei.

Extras/ Razbunari germane (p. 171)

Desi Rusia nu se mai putea lupta in starea de anarhie in care cazuse armata, [ea] nu consimtea sa primeasca, la Brest-Litovsk, toate conditiunile ce voia sa impuna Germania; mai ales chestiunea provinciilor baltice, la care tineau amandoua deopotriva, le despartea. Germania nu se mai multumea cu pacea fara anexiuni cand era vorba s-o puna in aplicare.

Se razbunau, in turbarea lor, cum puteau si cum nu am fi crezut. Astfel, fiind la un anticar dupa carti vechi romanesti pe strada Belvedere, unde erau atunci baracile lor, vazui mai multe camioane incarcate cu carti. Imi spuse ca le duceau la gara si de acolo in Germania pentru a fabrica hartie de ziare si panza de saci. Nu-mi venea a crede, caci erau carti frumoase, bine legate, dar tot[ul] era posibil la poporul cu Kultur.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-973-50-4232-5