Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dan CASASSOVICI | Bucuresteni risipiti – am plecat care, cand si cum am putut

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dan CASASSOVICI    |    Bucuresteni risipiti – am plecat care, cand si cum am putut

Editura Vremea – Bucuresti, 2016

Colectia Planeta Bucuresti – initiata si coordonata de Silvia COLFESCU

||||

Extras din Cuvantului Editorului – Silvia Colfescu

L-am cunoscut tarziu pe autorul acestei carti, desi numele lui nu-mi era cunoscut. Si nu e de mirare, daca ne gandim ca in lista sa de prieteni figureaza cateva nume ale unor buni prieteni ai mei si, mai mult, o vara indepartata a lui imi e nasa de cununie.

Asa se intampla in Bucuresti.

Cercurile de tineri, alcatuite pe temeiuri de rudenie, de ani petrecuti in aceeasi scoala, de interese comune (in cazul lui Dan Casassovici unul dintre acestea a fost baschetul) se intersecteaza, se ating tangential, se cunosc... macar din auzite.

Asa se intampla astazi, asa s-a intamplat dntotdeauna. Si tineretea este mereu vesela, amintirile din copilarie sunt vesnic frumoase.

Tineretea e facuta sa se bucure, nepasatoare la uratul din jurul ei.

Am avut, ca multi bucuresteni de seama mea, o tinerete frumoasa. Poate mai mult decat cea a tinerilor din ziua de astazi, care mi se par mai putin deschisi decat cei din vremuri care ofereau mai putine deschideri, mai pretentiosi si mai posomorati totodata.

Parca erau mai amuzante timpurile in care in Bucuresti nu existau discoteci, in care tinerii se intalneau in fiecare sambata la unul sau altul, in care tratatia rituala consta din felii subtiri de paine unse cu pasta de ansoa, iar la party-uri, care pe vremea aceea se numeau „ceaiuri” sau „bairamuri”, se bea vin la litru, celebrul Murfatlar cu corabioara.

SPECIFICATII

An aparitie 2016