Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Un veac daruit tarii de Mircea CARP

0 opinii / Scrie o opinie
  • 52,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mircea CARP

Un veac daruit tarii

Volum aniversar MEMORIA

Volum ingrijit de Cosmin BUDEANCA

Editura Fundatiei Culturale Memoria, 2023

 

 

Extras/ Mircea Carp si nevoia de modele – Cosmin Budeanca

La 28 ianuarie 2023 domnul Mircea Carp implineste frumoasa varsta de 100 de ani. Un veac pe care „l-a daruit tarii”, asa cum foarte inspirat a afirmat domnul Nicolae Constantinescu, presedintele Fundatiei Culturale Memoria.

Intre domnul Mircea Carp, Memoriarevista gandirii arestate si Fundata Culturala Memoria a existat, in ultimii mai bine de 32 de ani, o legatura indisolubila. A fost unul dintre membrii fondatori ai Fundatiei, a publicat in Memoria inca de la numarul 6 (septembrie 1992), a fost coleg de liceu cu Banu Radulescu si, mai mult decat atat, unul dintre cei mai buni prieteni ai acestuia.

Despre aceasta legatura extraordinara relata, la un moment chiar domnul Carp: „Am fost de la inceput alaturi de Banu Radulescu, fostul meu coleg de a Liceul Militar <<Nicolae Filipescu>> de la Manastirea Dealu, care, chiar din primele luni ale anului 1990, a scos revista gandirii arestate, Memoria – revista care, dupa 32 de ani, continua sa existe, sa apara de mai multe ori pe an, o revista in care victimele totalitarismului isi spun povestea pe care au trait-o sau pe care au auzit-o de la rude, povestea regimului comunist, a terorilor din inchisori, nu numai de la Sighet, ci si de la Aiud, Gherla, Ramnicu Sarat, Timisoara si, desigur, de la Pitesti. Am scris articole, am luat parte deseori la lansarea volumelor acestei reviste de inalta tinuta morala, o revista importanta pentru toti cei care sunt interesati de aflarea trecutului tarii noastre, a trecutului negru al regimului comunist, o revista dedicata si gandita in primul rand sa stea la dispozitia tinerilor care nu au trait acele momente, dar care vor si trebuie sa stie ce a insemnat <<epoca de aur>> a regimului comunist din Romania.”