Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Noica si Miscarea Legionara

0 opinii / Scrie o opinie
  • 30,83 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Noica si Miscarea Legionara, de Sorin Lavric - editura Humanitas

Carte recomandata de Alex. Stefanescu, ca Librar pentru o zi la Libraria Bizantina, din 25 noiembrie 2015. "Autorul acestei carti stie ca nu e o cale mai sigura de a-ti atrage oprobii din toate directiile decat sa scrii o carte despre legionari in cuprinsul careia vrei sa incerci, fara prejudecati sa fara polite secrete de platit, sa dai raspuns unei probleme careia nimeni pana acum nu i-a putut gasi o lamurire potrivita. Problema cu pricina poate fi infatisata printr-o suita de trei intrebari:

1. Cum s-a putut ca atatia oameni de o stofa intelectuala incontestabila sa intre, cu o daruire prozelitica amintind de sectele religioase, in randurile unei miscari totalitare?

2. Cum s-a putut ca Eliade, Cioran, Noica, Gyr, Aron Cotrus, Horia Stamatu, Sextil Puscariu, Ion Barbu, Traian Braileanu, P.P. Panaitescu, Dragos Protopopescu sa scrie despre Corneliu Zelea-Codreanu nu doar pe un ton exaltat, descins parca din ditirambii antici cuveniti zeilor, dar, amanunt deconcertant, s-o faca fara ca cineva sa-i fi silit vreodata?

3. In sfartit, cum s-a putut ca atatia insi de o calitate umana remarcabila, atatia 'baieti buni ', sa fi trecut de partea unei miscari care, judecata cu ochii prezentului, a fost neindoielnic o intruchipare a Raului? Acestor intrebari nu li s-a dat pana astazi un raspuns. In schimb, s-au rostit sentinte, s-au aruncat anateme, s-au compromis prestigii, s-au distrus vieti omenesti.

Cartea de fata, urmarind felul in care traseul biografic al filozofului Noica a ajuns sa se intretaie cu evolutia Miscarii Legionare, incearca sa dea o lamurire acestei probleme." (Sorin Lavric)

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Nr. pagini 360
Limba Romana
Cod 978-973-50-2218-1