Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Volumul XIII, 2018

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Clara MARES, Ioana MANOLACHE, Lucian VASILE (coordonatori) - Locuri ale suferintei: inchisori, lagare si colonii

Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc

Volumul XIII, 2018

POLIROM, 2018

 

Extras/ Targu Ocna: o poveste despre viata si moarte (p. 91)

Principiile amintite de Ianolide in declaratia sa au fost notate de Constantin Voicescu dupa eliberare intr-un volum care i-a fost confiscat de Securitate la cea de-a doua arestare. Ele aveau rolul de a integra omul in dogmatica bisericii crestine si au fost enuntate de Valeriu Gafencu in 1950. Le redam aici, in grafia din dosare, pentru rolul lor fundamental in modelarea comportamentului detinutilor din Targu Ocna si pentru ca nu s-au pastrat decat in dosarele Securitatii:

Principii de viata crestina,

1. Principiul dragostei. Supunem intrutotul iubirea noastra iubirii lui Dumnezeu si in ea ne iubim unii pe altii.

2. Pr. cinstei sufletesti. Recunoastem adevarul si pozitia noastra fata de el. – Suntem nepartinitori,  recunoscand fiecaruia ce este al lui. – Cunoscand toata uneltirea genului rau, alegem cu intelepciune, lupta cinstita in care si cei ce cad sunt biruitori.

3. Pr. educatiei. Zi de zi ma lepad tot mai mult de omul cel vechi ca sa ma desavarsesc in cel nou. Nu eu, ci Hristos traieste in mine.

4. Pr. rugaciunii. Insotim intreaga noastra viata de rugaciune, singuri si in comunitate. Rugaciunea este prima arma duhovniceasca.

5. Pr. unitatii. De suntem trei sau oricati am fi, una suntem: prin Hristos si prin Sfintii, martirii si eroii crestini a caror biruinta o continuam si noi impotriva portilor iadului, ca luptatori ai poporului ales pentru implinirea imparatiei lui Dumnezeu pe pamant. Un dusman dintre noi este mai periculos decat o mie din afara. Dragostea dintre noi este mai puternica decat orice ar putea sa ne desparta.

SPECIFICATII

An aparitie 2018