Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tatiana MARGESCU | Carti in dialog

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tatiana MARGESCU    |    Carti in dialog

Editura Vremea – Bucuresti, 2019

Colectia Planeta Bucuresti

||||

Extras – Cand e sa fie..

In cursul primaverii anului 1964 am decis, impreuna cu parintii mei, efectuarea unui schimb de locuinta. In vechea casa a fost o perioada lunga in care am fost fericiti, urmata de una scurta, cand mi-am pierdut bunicii si o matusa pe care am iubit-o in mod deosebit. Din partea sudica a orasului, ne mutam in zona nordica. Nu am regretat niciodata hotararea noastra.

Dar, exista un dar care putea crea probleme: in euforia noastra de a schimba cartierul, pana la un punct chiar si felul de viata, nu remarcaseram ca prin luminosul nostru antreu mai exista o usa, identica cu cea de la intrare, ce ducea spre micul apartament mansardat (fosta uscatorie), la acelasi nivel cu vastul pod, comun tuturor locatarilor. Imobilul interbelic era destinat unei singure familii.

In noua locuinta atat de simpatica, inconjurata de iedera, braduti, tufisuri de maces si muscate, ocrotita de platanii batrani de pe Aleea Alexandru, se impuneau reparatii, inlocuiri, operatii efectuate de noi la mutare, respectiv pe parcursul anilor.

La data schimbului locativ, apartamentul de la mansarda era locuit de catre o familie pe care aproape nu o simteai, linistiti, tacuti, discreti. Totul bine si frumos, pana s-au hotarat, la randul lor sa faca un schimb de locuinta (mai incapatoare), cu o doamna vaduva, mama unei dragalase fetite.

Anii au trecut cu repeziciune. M-a marcat profund decesul tatalui meu, urmat la un an de cutermurul din 1977, ce nu a adus mari pagube imobilului.

SPECIFICATII

An aparitie 2019