Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mihai Eminescu. Iubesc acest popor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 13,48 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mihai Eminescu. Iubesc acest popor, antologie de Miruna Lepus - carti memorialistica Libraria Bizantina

„Dar d[omni]lor! mi‑e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman! Roman care vrea a‑si fi insusit monopolul, privilegiul patriotismului si‑a nationalitatei – asa roman de parada mi‑e rusine sa fiu. Nationalitatea trebuie sa fie simtita cu inima si nu vorbita numai cu gura. [...]

Iubesc poporul romanesc fara a iubi pe semidoctii si superficialitatile sale.”

Manuscris BAR 2257

„Ba­canul, negustorul, preotul, cari nu stiu istoriile astea, isi dau votul, pentru ca «libertatea» e in primejdie si mai ales pentru ca liberalii promit totdauna ca nu se va mai plati nici o dare; nici timbru n‑are sa mai fie in vremea lor, nici capitatie, nici monopol de tutun, nici armata, nici dari pe bauturile spirtoase, ci numai posturi multe, in care sa incapa toti, si Pastele Domnului, Pastele libertatii de la un capat al tarii la altul.

Acuma, cumu‑i omul, de se gandeste mai intai la sine, el nu vede legatura in care stau toate lucrurile cu munca si punga lui, nu vede ca toti liberalii nu speculeaza decat sa traiasca de la dansul, pentru ca n‑au nimic si nu stiu nimic, ci crede ce‑i spun gazetele, cari ies ca ciupercile asupra alegerilor in tipo­grafii jidovesti, tiparite pe datorie, si astfel omul, besmeticit, alege cinstitele obraze propuse si se‑njgheaba Camera liberala.”

Timpul, 18 decembrie 1877

„Nu de mult un doctor insemnat, director al unui mare stabiliment de alienati (adica, pe buna romaneasca, de nebuni), a avut o idee din cele mai originale: voind a arata publicului vienez bunatatea sistemului sau de psihiatrie, el a convocat, fara alegeri, pe toti pensionarii sai la o adunare unde erau slobozi sa faca toate de capul lor.

Cine a fost de fata la sedinta de sambata trecuta, 1 aprilie, a Camerei, a avut fericirea de a vedea o a doua editiune, revazuta, insa nu indreptata, a adunarei din balamucul vienez.”

Timpul, 5 aprilie 187

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Limba Romana
Cod 978-973-645-667-1