Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Teodor M. POPESCU | Divin si uman la vechii istorici bisericesti

0 opinii / Scrie o opinie
  • 31,92 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Teodor M. POPESCU    |    Divin si uman la vechii istorici bisericesti

Editura BASILICA, Bucuresti – 2009

Studiu introductiv de Asist. dr. Eugen MAFTEI

Postfata de Ionut-Daniel BARBU

||||

Cuvant inainte - Un luminator al Ortodoxiei romanesti – Daniel, Patriarhul Romaniei/ e x t r a s

Teolog de mare eruditie, Profesorul Teodor M. Popescu a desfasurat o stralucita activitate la catedra, precum si o bogata activitate stiintifica, publicand numeroase studii, articole, recenzii, cronici, note, predici, care se caracterizeaza prin eruditie si acrivie stiintifica, cercetare critica a izvoarelor, obiectivitate si claritate.

Se remarca studiile sale despre istoria crestinismului primar, persecutiile indurate de crestini, sinoadele ecumenice, schisma din 1054, incercarile de unire a Bisericilor despartite, relatiile interconfesionale (ortodocsi-catolici; ortodocsi-anglicani), dialogul cu Bisericile orientale, stabilizarea datei Sfintelor Pasti, influenta nefasta a ideologiei comuniste asupra vietii religioase in spatiul ortodox, istoria crestinismului, relatia dintre Biserica si cultura, teologia ca stiinta, necesitatea studiilor istorice si patristice in Biserica Ortodoxa, metodologia studiilor istorice.

Prin activitaea sa de la catedra a marcat generatii de studenti din perioada interbelica. A jucat rolul de punte intre doua epoci din istoria invatamantului teologic romanesc contemporan. [...]

Invatamantul romanesc a avut in persoana profesorului Teodor M. Popescu un dascal de exceptie, care a imbinat profund si armonios eruditia cu evlavia, cunostintele vaste cu lumina convingerilor ferme, spiritul academic cu elanul misionar, onestitatea stiintifica cu sfintenia vietii.

SPECIFICATII

An aparitie 2009