Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfantul Apostol Andrei, Sabin Verzan

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,20 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sfantul Apostol Andrei, de Pr. dr. Sabin Verzan - Editura Basilica

Dupa cateva preliminarii, prin care justifica tema si continutul cartii, parintele Sabin Verzan isi structureaza materialul in doua parti. Daca in prima parte sunt prezentate viata Sfantului Andrei inainte de chemarea la apostolat, momentul chemarii la apostolat, perioada petrecuta ca ucenic al Mantuitorului Iisus Hristos si trimiterea la propovaduire la toate neamurile (Matei 28, 19), in partea a doua, autorul extinde aria cercetarii si vorbeste despre importanta predicii Sfantului Apostol Andrei pentru convertirea locuitorilor din partile Dobrogei (Scitia Mica) la crestinism. Lucrarea este una temeinica, bine elaborata, care scoate in evidenta dragostea autorului fata de studiul exegetic.

Initiativa editoriala are o dubla insemnatate: pe de o parte prezinta informatii esentiale privind activitatea misionara a Sfantului Apostol Andrei in Scitia Mica, iar pe de alta parte reprezinta un omagiu adus vietii si activitatii parintelui dr. Sabin Verzan, care timp de 33 de ani a fost coordonatorul Tipografiei Patriarhiei Romane. Cercetarea i‑a fost inlesnita autorului prin faptul ca a avut la indemana manuscrise, dictionare si enciclopedii.

„Parintele Sabin Verzan, «sufletul» Tipografiei Patriarhiei Romane timp de mai multe decenii, s‑a nascut la 1 mai 1928, in comuna Negoiesti, judetul Gorj. scoala primara a urmat‑o in satul natal, iar intre 1939 și 1947 a urmat cursurile Seminarului Teologic «Sfantul Nicolae» din Ramnicu Valcea. in anul 1951 a absolvit Institutul teologic de grad universitar din Bucuresti, pentru ca intre 1952 și 1955 sa urmeze cursurile de doctorat la Sectia Biblica, avand ca indrumator pe profesorul Iustin Moisescu (viitorul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane).

in anul 1964 a fost numit consilier patriarhal la Tipografia Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane (familia sa cea mare, asa cum ii placea sa o numeasca), functie pe care a indeplinit‑o pana la ultima zi a vietii sale (30 mai 1997). in aceasta functie, parintele Sabin Verzan a depus eforturi remarcabile pentru a inzestra tipografia cu utilaje moderne, in timpuri nu tocmai usoare, cu sprijinul firmei Bruders Henn din Viena, al Institutului Ecumenic din Regensburg, precum si al Societatilor Biblice din Romania, reusind astfel sa realizeze nenumarate tiparituri, in conditii grafice remarcabile pentru acea perioada”, este mentionat in nota editoriala a Editurii BASILICA.

Cartea „Sfantul Apostol Andrei” este recomandata atat preotilor, profesorilor de teologie, profesorilor de religie din tara, cat si credinciosilor dornici sa afle mai multe informatii despre activitatea misionara a Apostolului neamului nostru romanesc.

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 230
Limba Romana
Cod 978-606-29-0096-0