Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Kieran SETIYA | MIDLIFE – ghidul filozofic al varstei de mijloc

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kieran SETIYA    |    MIDLIFE – ghidul filozofic al varstei de mijloc

EDITURA SENECA, 2019

Traducere din limba engleza de Cristina VOINEA

||||

Extras din prezentarea autorului (Editura Seneca)

Kieran Setiya – n. 7 februarie 1976, Anglia – este profesor de filozofie la Institutul Tehnologic din Massachusetts, specializat in etica si filozofia mintii preda cursuri universitare  si postuniversitare de etica, istoria eticii, ratiune practica si realism etic. Setiya este autorul titlurilor de succes Reasons Without Rationalism si Knowing Right From Wrong.

Extras

Motto:

Daca eu nu sunt de partea mea, cine ar putea fi pentru mine?

Si daca numai pentru mine sunt, ce sunt eu?

Si daca nu acum, atunci cand?

RABINUL HILLEL CEL BATRAN

Extras din Introducere

Exista o poveste cu doi mari rabini din primul secol inaintea erei noastre. Shammai este strict, doctrinal si exclusivist. Rivalul sau, Hillel cel Batran, este chiar opusul: uman, flexibil si deschis. Povestea are in centru un crestin care accepta sa se converteasca la Iudaism cu conditia sa fie invatat Tora in timp ce sta intr-un picior. Respins cu dispret de Shammai, crestinul ajunge la Hillel, care il accepta spunandu-i: „Ce tie nu-ti place sa patesti, nu fa altuia. Aceasta este toata Tora; restul sunt comentarii. Acum mergi si invata”.

Aceasta carte este scrisa in spiritul lui Hillel, ale carui cuvinte se gasesc in epigraf. Precum Talmudul, filozofia poate fi greoaie si ezoterica. Nu e nimic nou: incercati sa cititi Kant sau Aristotel. Dar nu chiar toata filozofia este chiar atat de rea. Hillel nu respinge formele mai riguroase de exegeza: incheie totusi prin indemnul la studiu. Doar ca el crede si ca mesajul Iudaismului poate fi comunicat intr-un mod simplu, iar acest lucru conteaza suficient de mult pentru a incerca sa o faci, chiar si cu riscul de a parea naiv.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza de Cristina VOINEA
An aparitie 2019