Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfarsitul cresterii. Adaptare la noua noastra realitate economica

0 opinii / Scrie o opinie
  • 31,86 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Richard HEINBERG | Sfarsitul cresterii. Adaptare la noua noastra realitate economica

Editura Seneca, 2011

Colectia „NOI”

Traducere din limba engleza de Dr. Margareta TASI

Stilizare de Victor ALEXA

||||

Extras din Introducere – Noua normalitate

Principala asertiune a acestei carti este pe cat de simpla, pe atat de surprinzatoare: Cresterea economica, asa cum o cunoastem noi, este pe sfarsite.

„Cresterea” despre care vorbim consta in extinderea dimensiunii globale a economiei (cu mai multi oameni serviti si o mai mare rotatie a banilor) si a cantitatilor de energie si bunuri generate de aceasta.

Criza economica, care a inceput in 2007-2008, a fost atat de previzibila, cat si inevitabila si marcheaza o ruptura permanenta, fundamentala de deceniile trecute – o perioada in care cei mai multi economisti au adoptat un punct de vedere nerealist, si anume ca procesul economic continuu de crestere este si necesar, si posibil. Exista acum bariere fundamentale in calea expansiunii economice curente si lumea se ciocneste de aceste bariere.

A nu se intelege de aici ca SUA sau lumea ca intreg nu vor cunoaste un alt trimestru sau an de crestere legat de un trimestru sau an precedent. Totusi, dupa ce neregularitatile vor reveni la medie, tendinta generala a economiei (masurata in termenii productiei si ai consumului de bunuri reale) va fi de acum incolo orizontala sau descendenta, mai degraba decat in ascensiune.

Nici nu va fi imposibil pentru regiuni, tari sau afaceri sa mai creasca o vreme. Unele vor putea. Totusi, in analiza finala, aceasta crestere va fi realizata in detrimentul altor regiuni, natiuni sau afaceri. De acum incolo, va fi posibila doar cresterea relativa: economia globala devine un joc cu suma nula, cu un premiu din ce in ce mai mic de impartit intre castigatori.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza de Dr. Margareta TASI Stilizare de Victor ALEXA
An aparitie 2011